04 januari 14:57, Stöld, Göteborg

Stöld, olaga hot

Polis larmades om ett rån i Högsbohöjd en målsägare ska ha blivit hotad av två gärningspersoner med ett vapenliknande föremål.

Målsägaren flickvän var och tränade på ett lokalt gym, när hon upptäckte att två obehöriga killar tog sig in på gymmet. När hon lite senare kontrollerade sitt skåp upptäckte hon att hon hade blivit bestulen på sina hemnycklar och sitt gymkort.

Hon kontaktade då sin pojkvän som var hemma och berättade om händelsen. Samtidigt som hon var i telefon med honom ringde det på dörren och två okända individer stod på utsidan och påstod att den sökte någon som inte bodde där. För pojkvännen var det uppenbart att det rörde sig om killarna från gymmet som skulle göra inbrott, han konfronterade dem och en av dem visade då ett vapen, som hot. Killarna lämnade platsen och polis söker dem nu i området.    

Polis har gripit en person som misstänkt i ärendet, det rör sig om en man i 40-årsåldern.
Vi gripandet hade mannen en kniv på sig. En anmälan om stöld och ett olaga hot kommer att upprättas, både flickvännen och pojkvännen är målsägare.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.