Uppdaterad 05 januari 22:45

05 januari 05:15, Försvunnen person, Gnesta

Polisen söker efter en äldre man.

Kl 04:32 larmas polis till Gnesta då en äldre man saknas av anhöriga. Mannen har försvunnit från sin bostad någon gång under natten.

Mannen är 80 år gammal, har normal kroppsbyggnad, grått hår och vitt skägg/mustasch.

Eventuella iakttagelser tas tacksamt emot via 112.

Uppdatering 08:15 (av presstalesperson Dennis Johansson Strömberg)

Mannen är fortsatt försvunnen.

Mannen försvann från sin bostad i området Frustuna. Flera polispatruller söker efter mannen men har inte kommit i kontakt med honom. Polisen söker efter mannen enligt de rutiner som finns vid liknande ärenden.

Det är oklart gällande mannens klädsel. Mannen ska röra sig ostadigt, eventuellt kan han ha käpp. Polisen har haft kontakt med sjukvårdsinrättningar för att se om mannen är där, vilket han inte ska vara.

Polisen har inlett så kallad räddningstjänst. Polisen vill ha allmänhetens hjälp. Om du ser mannen nu, eller har gjort det i närtid, ring 112.

Uppdatering 10:14 

En helikopter har nu anslutit till sökinsatsten efter den försvunne mannen. Polisen har också kontaktat lokaltrafiken samt taxi. Närsök vid bostaden har genomförts och ytterligare informationshämtning från anhöriga pågår. 

Uppdatering 12:15

Mannen är fortsatt försvunnen. Polisen söker med stora resurser i Gnesta. Flera specialkompetenser så som helikopter, UAS (drönare) och hundpatruller är involverade. Polisen för även samtal med andra instanser exempelvis Missing People för att få hjälp i sökarbetet.

Uppdatering 16:30

Mannen är fortsatt försvunnen. Missing people har anslutit på platsen för att samarbeta i sökinsatsen. Området är indelat i olika sektorer som söks av i olika omgångar.

Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser som kan sättas i samband med den saknade mannen.

Sökinsatsen fortsätter i sin nuvarande form minst ett dygn till.

Uppdatering 19:05

Sökinsatsen fortsätter. I området är det uppehållsvädet och 3 grader minus med snötäckt mark.

Militär personal och SAR Södermanland är på plats. Missing people har lämnat för dagen.

(SAR är en ideell organisation vars främsta uppgift är att bistå Polismyndigheten vid efterforskning av försvunna personer.)

Uppdatering 22:45 Mannen är tyvärr funnen avliden av militär personal strax öster om Gnesta ute i terrängen i närheten av järnvägen. Anhöriga är underättade. 

Räddningsinsatsen avbryts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.