05 januari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser.

22.54 Borås, försök till i stöld
I ett kameralarm ser vaktbolaget att två personer tagit sig in på en byggarbetsplats i Trandared. Polis kommer snabbt till platsen och kan säkra två män i 20-25-årsåldern inne på området. De hade inte något gods på sig men en anmälan om försök till stöld har upprättats.

01.52 Göteborg, rån
På Första Långgatan blev en man i 20-årsåldern rånad på pengar av tre gärningsmän. Först tvingade de till sig 6.000 kronor som han hade på sig sen tvingade de honom att ta ut 4.000 kronor till på en bankomat. Inga tillhyggen har varit synliga och mannen klarade sig utan skador. Ingen misstänkt i nuläget.

02.18 Göteborg, narkotikabrott
På Trekantsgatan stoppades en bil för kontroll av polisen. I bilen färdades en man och en kvinna i 35-årsåldern samt en man i 55-årsåldern. I bilen anträffas narkotika som tas i beslag och samtliga tre grips misstänkta för narkotikabrott alternativt grovt narkotikabrott.

04.18 Tidaholm, inbrott
På Västra Drottningvägen gick larmet från ett apotek. När polisen kom fram kunde man se att någon krossat en ruta och tagit sig in. Ingen var kvar på platsen men tydliga cykelspår fanns i snön. Patrullen hittade även en cykel men någon misstänkt är ännu inte gripen. I nuläget oklart vad som stulits.

05.16 Strömstad, trafikolycka
På E6 vid Dyne har en lastbil kört in i mitträcket. Olyckan har inträffat i norrgående riktning. Det är inga personskador men lastbilen står illa till. Räddningstjänst samt polis på plats. Begränsad framkomlighet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.