05 januari 07:40, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Malung-Sälen

00.26: Patrull skulle genomföra en kontroll av ett fordon i Yttermalung men föraren valde att inte stanna och det påbörjades då ett förföljande av bilen. Förföljandet avbröts men patrull kunde senare anträffa bilen som hade kört fast i en snödriva. Tre personer hade lämnat fordonet och kunde hittas i området. Föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för bland annat grov olovlig körning, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Passagerarna, en kvinna i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern blir misstänkta för narkotikabrott. Bilen var anmäld stulen.

Leksand

01.42: Det inträffade en brand på en fasad till en matbutik i Noret samt vid en plats där det står kundvagnar. Boende ovanför butiken fick evakueras men ingen person ska ha kommit till skada. Händelsen rubriceras som grov mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.