05 januari 07:50, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:08 Drograttfylleri, Piteå:
Vid stopp och kontroll misstänks en bilförare, en man i 20-årsåldern, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott (bruk) upprättas.

Ärendet hanteras med arbetsmetoden ”Snabbare lagföring”.

00:54 Trafikolycka, Luleå:
Polispatrull uppmärksammar en personbil som kört av vägen på Bodenvägen, Notviken. Det finns inga uppgifter om personskador och det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

01:13 Grov olovlig körning, Haparanda:
I samband med att polispatrull ska stoppa och kontrollera en personbil kör föraren från platsen. Efter ett kortare förföljande får polisen stopp på bilen och det framkommer att föraren, en man i 30-årsåldern, inte har behörighet att köra bil.

Förhör hålls och en anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

01:42 Trafikolycka, Luleå:
Larm om trafikolycka i en rondell, Notviken. En personbil uppges ha kört rakt in i en rondell. Föraren förs till sjukvård med oklart skadeläge. Olyckan utreds.

Övrigt:
Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.