05 januari 08:15, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. Här kommer ett urval av nattens händelser.

21:45 Polis larmades till en bostad i området Fröslunda, Eskilstuna, med anledning av att en inringare noterat hur en person rört sig i ett trapphus med ett vasst tillhygge. Det ska också komma rök från en lägenhet i fastigheten. När polis anlänt till platsen greps en man i 20-årsåldern. Vid ytterligare kontroll visade det sig att det varit en mindre brand i en av lägenheterna som polispatrullen själva kunde släcka. Ingen person kom till skada i samband med händelsen. Mannen i 20-årsåldern är misstänkt för försök till grov mordbrand, grovt olaga hot samt grovt brott mot knivlagen. Vid 04:38 på torsdagsmorgonen anhölls mannen av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för försök till grov mordbrand och ärendet är därmed åklagarlett. 

07:00 Polis och räddningstjänst larmades till E4:an öster om Nyköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil och en personbil ha kolliderat. Detta har skett i södergående körriktning. Polis har varit på plats och det finns ingen misstanke om brott och inga uppgifter om personskador. Trafiken påverkas dock förbi olycksplatsen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, mindre trafikolyckor, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.