05 januari 13:55, Uppdatering, Dalarnas län

Uppdatering gällande den grova mordbranden på Säfsen resort

 

Den 2 januari, strax efter klockan 04.00 på morgonen, inkom larm till SOS om att det brann i en byggnad vid Säfsen resort. Byggnaden gick tyvärr inte att rädda och stora värden har gått förlorade. Ingen person skadades i samband med händelsen.

Polisen har under veckan hållit flertalet förhör samt inhämtat information. Tekniker har i dag, torsdag, varit ute på brottsplatsen för att få en uppfattning om hur den tekniska undersökningen ska kunna genomföras. Den riktiga tekniska undersökningen kommer att genomföras i början på nästa vecka. Enligt information från teknikerna som varit på plats under dagen så glöder det fortfarande på brottsplatsen. Innan de har utfört undersökningen samt därefter sammanställt sitt arbete så kan polisen inte kommentera någonting ytterligare. Ingen person har underrättats om misstanke om brott.

Polisen är även intresserad av personer som har information eller iakttagelser som kan vara av vikt för förundersökningen gällande grov mordbrand. Har du hört eller sett någonting som kan ha med händelsen att göra, eller har du annan information att delge? Kontakta polisens växel på 114 14, uppge ”tips” i talsvaret för snabbare framkoppling.

Alla samtal från media gällande förundersökningen kommer framöver att besvaras och hanteras av polisens presstalesperson i region Bergslagen. Då gäller medianumret 010 - 569 46 00.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.