Uppdaterad 06 januari 09:55

06 januari 07:21, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:29 Viltolycka, Vilhelmina:
Polisen får in en anmälan om att en personbil med släp kolliderat med en älg på väg 1067 vid Gäddbäcken. Inga personskador rapporteras.

23:01 Trafikolycka, Skellefteå:
Polispatrull beordras till Norrbacka där en personbil kört in i en rondell. Ingen person har skadats. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

23:49 Grovt rattfylleri, Skellefteå:
Polispatrull i Skellefteå centrum stoppar en personbil som framförs vingligt och i ojämn hastighet. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. På mannen påträffas en kniv som tas i beslag.

Då mannen är utländsk medborgare grips han för att inte försvåra den rättsliga processen.

Mannen ska förhöras efter tillnyktring varefter åklagare ska fatta beslut om mannen ska anhållas eller inte. En anmälan gällande grovt rattfylleri samt brott mot knivlagen upprättas.

00:45 Viltolycka, Robertsfors:
Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en ren på E4 mellan Ånäset och Gumboda. Det finns inga uppgifter om personskador.

01:47 Trafikbrott, Skellefteå:
Bilförare får ordningsbot då bilen har körförbud. Rättelse 09:55: Fordonet är en personbil och inte en buss som tidigare angivits.

02:10 Trafikolycka, Umeå:
Polispatrull beordras till E4, Sävar, med anledning av en singelolycka med en personbil. Ingen person uppges ha skadats. Föraren kontrolleras och är nykter. Bilen bärgas. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

02:17 Trafikolycka, Skellefteå:
Polispatrull uppmärksammar en personbil som kört in i en rondell. Det finns inga uppgifter om personskador. Inget brott misstänks i samband med olyckan.

02:55 Viltolycka, Lycksele:
Polisen får in en anmälan om att en bil kolliderat med en ren på länsväg 365, Bratten. Det finns inga uppgifter om personskador.

05:59 Viltolycka, Umeå:
Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på E12, Gubböle. Inga personskador rapporteras.

Övrigt:
En person har omhändertagits för fylleri och två personer har, utöver ovanstående, medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 08:53:

04:04 Misshandel, Skellefteå:
Polispatrull beordras till en adress med anledning av ett bråk. När patrullen kommer till platsen är det lugnt.

En man uppges ha slagit och hotat en annan man. Patrullen håller förhör med de inblandade parterna.

Det finns inga uppgifter om att den misshandlade mannen behövt föras till sjukvård. Den misstänkte mannen avvisas från platsen.

En anmälan gällande olaga hot och misshandel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.