07 januari 13:12, Åldringsbrott, Södermanlands län

Tre åldringsbrott i Nyköping under fredagskvällen

Under fredagskvällen tog polisen emot tre anmälningar gällande åldringsbrott i Nyköping.

18.08 Polisen larmades med anledning av ett bedrägeriförsök. En kvinna i 90-årsåldern hade blivit uppringd av en person som sa att någon eller några personer skulle hämta hennes smycken och värdesaker.  Under samtalet ringde kvinnan till polisen på en annan telefon och bedragaren lade på.

18.30 Anhöriga ringer polisen då en kvinna i 85-årsåldern blivit utsatt för ett bedrägeri. Kvinnan hade vid 14-tiden blivit uppringd av en person som sagt att någon beställt varor i hennes namn och att man nu skulle ”hjälpa” henne så att hon inte skulle bli lurad. Kvinnan kopplades till ”bedrägeriavdelningen” och förmås lämna ifrån sig guldsmycken samt bankkort med tillhörande koder till en person som ringde på hennes dörr och utgav sig för att komma från ett säkerhetsbolag.

21.11 Polisen tog emot en anmälan om ett bedrägeri mot en kvinna i 85-årsåldern. Kvinnan hade blivit uppringd av en person som sagt att någon beställt varor i hennes namn och därefter hade kvinnan kopplats till ”bankens säkerhetsavdelning” där hon skulle få ”hjälp” så att hon inte skulle bli lurad. Kvinnan förmåddes lämna ifrån sig smycken och bankkort med tillhörande koder till en person som ringde på hennes dörr och utgav sig för att komma från ett säkerhetsbolag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.