Uppdaterad 08 januari 08:25

08 januari 08:14, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 60 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

00.13 Polisen får samtal gällande en skadegörelse på en bil, parkerad i området Torpa, Jönköping. När polis kom till adressen visade det sig att ett fordon fått en ruta krossad och två personer kontrollerades på platsen. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse. I nuläget finns ingen person misstänkt för brottet.

00.58 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en personbil parkerad på Paradisgatan, Gislaved. Polisen utreder händelsen som skadegörelse.

02.37 Polis larmades med anledning av en misshandel i de centrala delarna av Värnamo. Enligt samtal till polisen hade e man i 20-årsåldern blivit misshandlad av tre andra män med slag och sparkar. Polisen har hållit förhör och en anmälan om misshandel har skrivits. Mannen kontrollerades av ambulanspersonal på plats.

03.12 En polispatrull skulle stoppa ett fordon för kontroll på Djupadalsleden, Jönköping. Föraren valde att inte stanna på polismans tecken och körde från platsen. Polispatrull följde efter och snart kunde fordonet stoppas. Föraren, en man i 50-årsåldern, blev utåtagerande vid kontrollen och belades med handfängsel. Föraren är i nuläget misstänkt för grovt rattfylleri, våldsamt motstånd samt att inte ha stannat på polismans tecken.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.