Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

08 januari 10:04, Detonation, Göteborg

Polis kan konstatera att det varit en explosion vid en port till ett flerfamiljshus på Rubingatan, Frölunda under natten.

Under natten kommer det in samtal till polisen om att folk boende i Kannebäck hört smällar i området. Polis är och söker i området under natten utan att hitta något som tyder på att något smällt. 

Under förmiddagen ringer boende vid Rubingatan och uppger att det är åverkan på en entréport på gatan.

Polis kommer till platsen och ser tydligt att det varit något som detonerat  vid en port. Det är splitterskador på väggar och fönster. Inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Polis kommer att vara i området under kvällen och natten för trygghetsskapande närvaro. Polis har även påbörjat dörrknackning i området.

Polis tittar även på om det kan finnas en koppling till skjutningen vid Karneolgatan 6 januari.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.