08 januari 14:06, Rattfylleri, Västernorrlands län

Flera misstänkta rattfyllerier i länet under förmiddagen.

10:49 Sollefteå:
En bilförare, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument vid en trafikkontroll på Dalvägen i Sollefteå. Han får följa med för provtagning.

Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri upprättas. Mannens körkort omhändertas.

11:01 Sundsvall:
En bilförare, en man, blåser positivt vid en trafikkontroll på Norra Vägen, Bosvedjan. Han får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan upprättas. Ärendet hanteras med arbetsmetoden ”Snabbare lagföring”.

Även en kvinnlig bilförare blåser positivt vid trafikkontrollen, men blåser vid ytterligare provtagning under straffbar gräns.

11:07 Sundsvall:
En bilförare, en man, blåser positivt vid en trafikkontroll på Köpmangatan i Stenstan och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan upprättas. Ärendet hanteras med arbetsmetoden ”Snabbare lagföring”.

 

En nykterhetskontroll har även under förmiddagen gjorts på Södra Berget, Sundsvall. Samtliga 25 förare som fick blåsa i polisens sållningsinstrument var nyktra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.