09 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

03:24, rattfylleri, Ulricehamn
En patrull stoppar en bil på Strandgatan. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

03:14, stöld, Falköping
Vi får ett larm om en bil med släckta lampor som står på en uppfart med till en bostad i Groland-Jäla. Boende upptäckte bilen i samband med att hunden började skälla. Bilen är tom, men förardörren står på glänt och det är gods i bilen. Polis kommer till den aktuella adressen och då sitter en man i bilen.

00:37, skadegörelse, Göteborg
Vi får larm om att en bil brinner på en parkering på Lilla Regementsgatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Elden spred sig och totalt två bilar har enligt uppgift brunnit och en tredje fått skador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Godset i bilen är misstänkt stöldgods och mannen grips på plats misstänkt för häleri samt narkotikabrott innehav och brott mot knivlagen.

18:07, försök till inbrott, Göteborg
Vi får larm om att en gärningsperson försöker ta sig in i en bostad på Krabbeliderna i Tolered genom att ställa ett bord under ett fönster och krossa en ruta. Gärningspersonen lyckas inte ta sig in i bostaden. Patrull kommer till platsen. Ingen person kvar. De upprättar en anmälan om försök till inbrott.

Misshandel i relation, polisområde Fyrbodal
En kvinna larmar polisen. Hennes man har puttat omkull och sparkat henne. Han ska sedan tryckt huvudet mot golvet enligt uppgift. Två barn i bostaden bevittnar händelsen. Polis kommer till den aktuella adressen. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov. En anmälan om misshandel samt barnfridsbrott är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.