09 januari 07:34, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 60 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

23:04 Polisen larmades till Organerigatan i Norrköping med anledning av en brand. Det var en bil som brann. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

03:16 Polisen larmades till en adress i de centrala delarna av Norrköping med anledning av ett misstänkt grovt brott. Flera polispatruller åkte till platsen. En skadad man i 20-årsåldern påträffades. Händelsen ska ha utspelat sig inomhus. Den drabbade mannen ska ha blivit utsatt för våld av två gärningspersoner. Minst ett tillhygge ska ha använts. När polis anlände fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Den drabbade mannen fördes till sjukhus, skadeläget beskrevs som allvarligt men stabilt. Övriga detaljer om skadeläget hänvisas till sjukvården. Händelsen utreds som försök till mord, det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.