09 januari 17:15, Mord/dråp, försök, Norrköping

Uppdatering: Mordförsök i Norrköping

03:16 Polisen larmades till en adress i de centrala delarna av Norrköping med anledning av ett misstänkt grovt brott. Flera polispatruller åkte till platsen. En skadad man i 20-årsåldern påträffades. Händelsen ska ha utspelat sig inomhus. Den drabbade mannen ska ha blivit utsatt för våld av två gärningspersoner. Minst ett tillhygge ska ha använts. När polis anlände fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Den drabbade mannen fördes till sjukhus, skadeläget beskrevs som allvarligt men stabilt. Övriga detaljer om skadeläget hänvisas till sjukvården. Händelsen utreds som försök till mord, det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Uppdatering 17:15

Polisen har under dagen arbetat på den avspärrade brottsplatsen med en brottsplatsundersökning. Patrullerna gjort så kallad dörrknackning på adressen för att få in uppgifter. Även blåljuspersonal har förhörts om de omständigheter de sett på brottsplatsen.

 Polisen arbetar nu internt vidare med analys av de gjorda fynden.

Det finns fortfarande ingen frihetsberövad i ärendet. Rörande skadeläget har polisens presstjänst ingen ny kunskap utan hänvisar till sjukvården”.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.