09 januari 22:11, Trafikolycka, smitning från, Norrköping

Bilförare smet från trafikolycka

21:34 Polisen larmades till Stockholmsvägen i Norrköping med en anledning av en trafikolycka med smitning.  I samband med smitningen prejades målsägaren.

Föraren avvek i bilen mot Åby och därefter vidare norrut mot Simonstorp på Riksväg 55/56. Målsägaren valde att följa efter bilen. Polisen kunde på så sätt efterfölja  från olika håll i låg trafikintensitet.

Bilen stannade inte på polismans tecken och försök gjordes med spikmatta för att få stopp. Detta lyckades inte och den misstänkta bilföraren vände vid Rejmyrekorset och körde tillbaka mot Norrköping.

22:03 Flera patruller fick stopp på bilen vid Trafikplats Herstaberg. En person gripen och bojad.

Rättsläget är misstanke om grovt rattfylleri och mannen kommer att tas med för provtagning. Vidare är föraren misstänkt för smitning från trafikolycka samt försök till misshandel/grov misshandel i samband med prejning i samband med den initiala olyckan. Fler misstankar kan tillkomma.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.