Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 27 juli 10:57

27 juli 07:31, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

 

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Detonation i Norrköping

03:30 Polisen fick många samtal om en detonation i centrala Norrköping. Det visade sig handla om en adress på Slottsgatan. Det är oklart hur lång tid det tar innan 

Polisens arbete inriktades initialt på att rädda liv. Därefter på att säkra brottsplatsen så att inga fler faror fanns för allmänheten och egen personal. Vidare också spärra av för att kunna söka efter spår av gärningsmannen.

Inga allvarligt skadade personer har hittats.

 Polisen arbetar vidare på brottsplatsen och närområdet med dörrknackning för att samla information. Vidare kommer det nationella bombskyddet, som är en del av polisen, stötta det lokala arbetet.

Händelsen utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse

Var du på plats och uppmärksammade något ovanligt? Kontakta då polisen på plats.

Uppdatering 10:47

Avspärrningar finns kvar på brottsplatsen och det finns boende som inte kommer ut eller in till sina lägenheter.

Uppdatering 10:57

Det nationella bombskyddet och teknikerna har avslutat sitt arbete. Nu återstår arbetet med farliga trasiga glasrutor innan avspärrningarna hävs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.