Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 31 juli 15:52

31 juli 05:20, Detonation, Linköping

Explosion i Skäggetorp, Linköping.

03.37. Uppgift om en kraftig detonation i Skäggetorp inkommer till polisen och polis kan en stund senare lokalisera en plats där en entré till en restaurang är söndersprängd och där taket till denna har rasat in.

Det inleds en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brand och explosiva varor.

En stor avspärrning upprättad kring platsen i syfte att säkra bevisning och för att skydda allmänheten.

Inga uppgifter om skadade personer finns i nuläget och vi har initierat nationella bombskyddet som är på väg till platsen. Deras uppgift är att säkra området och säkerställa att inga fler farliga föremål finns på platsen samt biträda egen lokal teknisk personal vid brottsplatsundersökningen.

Vi har i nuläget ingen person frihetsberövad eller misstänkt i ärendet och vi arbetar just nu med informationsinhämtning i form av förhör med vittnen samt bilder från kameraövervakning.

Avspärrningarna som omfattar infarten till Skäggetorp kommer påverka lokaltrafiken till och från området.

06:38 Boende innanför avspärrningarna påverkas. Vissa kommer inte att kunna lämna eller komma in i sina hem. Det är ännu oklart hur länge detta kommer att gälla.

07:00 Det nationella bombskyddet, som är en del av polisen, har påbörjat sitt arbete. 

08:08 Den väska som det nationella bombskyddet undersökte på parkeringen utanför Skäggetorps centrum visade sig vara tom och med det också ofarlig.

08:18 Avspärrningarna dras bort efter hand nu. Dock består avspärrningarna närmast runt själva brottsplatsen.

09:50 Enligt beslut av bostadsbolaget Willhem kommer veksamheten i Skäggetorps centrum att vara stängd idag. 

13:52 Avspärrningarna hävdes.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.