Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 01 augusti 12.52

31 juli 14:03, Mord/dråp, försök, Robertsfors

Förundersökning inledd gällande mordförsök, grovt vapenbrott mm.

Polisen beordras till Bygdeå, Robertsfors, med anledning av att uppgifter inkommer om att en person ska ha avlossat ett vapen vars skott har träffat en bil där personer färdades. Det finns i nuläget ingen information om att personskador ska ha uppstått.

När polis ska kontrollera aktuell person, en man, uppstår en situation där polis skjuter verkanseld. Mannen träffas i benet. Han förs till sjukvård med ambulans, skadeläget är okänt.

En förundersökning inleds gällande mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Mannen är gripen. Utredning pågår.

Ingen av de inblandade personerna är kända av polisen sedan tidigare varför bedömningen är att det rör sig om en isolerad händelse.

När det gäller polisens användande av tjänstevapnet kommer det att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar enligt rutin. Ingen polis har skadats i samband med händelsen.

Fredrik Jeppsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Umeå finns tillgänglig för mediefrågor måndag den 31 juli klockan 17:00-18:00.

Uppdatering tisdag 1 augusti klockan 12:50:

Utredningen gällande ärendet i Bygdeå igår fortsätter under tisdagen. Den tekniska undersökning av platsen är klar och förhör hålls. Målsägandena, som färdades i bilen, är inte fysiskt skadade.

Den misstänkte gärningsmannen har av olika anledningar inte gått att höra än. Ärendets leds av åklagare vid åklagarkammaren i Umeå.

Polisens avdelning för särskilda utredningar (SU) fortsätter med sin utredning gällande polisens användande av skjutvapen. Frågor gällande det hänvisas till SU.

Andreas Nyberg, åklagare, finns tillgänglig för mediefrågor idag efter klockan 13:00. Kontakta åklagarkammaren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.