Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 07 juli 10.27

07 juli 23:39, Skottlossning, Osby

Centralt. Flera samtal om höga smällar.

Polisens regionledningscentral får flera samtal om höga smällar från centrala Osby, förmodad skottlossning. Polis och ambulanssjukvård skickas till platsen.

En personbil har kört in i en trädgård. Fynd, som tyder på att en skottlossning ägt rum, har anträffats. Avspärrningar för brottsplatsundersökning är upprättade i korsningen Smedjegatan/Göingegatan och på Norra Infartsgatan.

Efter vad som just nu är känt är ingen person skadad.

Polisen är på plats med en större resurs och vidtar olika utredningsåtgärder parallellt med att gärningsperson eller personer eftersöks. I arbetet används bland annat hundpatrull och helikopter.

Uppdatering 07:11

Avspärrningarna hävds 06:55.

Uppdatering 10:19

Fem personer har gripits i samband med händelsen, ingen är skadad.

Det är för tidigt att uttala sig om gårdagens händelser har samband med händelserna i måndags natt då två lägenheter besökts i Osby, men det utredes.

Polisen är på plats med en stor resurs i Osby och under dagen kommer teknisk undersökningar att genomföras, förhör att hållas och dörrknackning kommer att ske.

Om man har sett eller hört något i samband med händelserna i Osby ber vi alla ta kontakt med polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.