Sök
Stäng Meny

01 juni 07:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22:28 En polispatrull befann sig på Riksvägen i Norrköping när de meddelade regionledningscentralen att en bilist försökte att köra ifrån polispatrullen. Det gjorde att polispatrullen körde efter bilisten, färden tog stopp kort därpå. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt ej stannat på polismans tecken. Mannen fick följa med för provtagning. Mannens körkort omhändertogs.

02:48 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Söderleden i Berga, Linköping. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Det påträffades en mindre mängd misstänkt narkotika. Mannen misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt ringa narkotikabrott innehav. Mannen fick följa med för provtagning.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.