Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 02 juni 11:57

02 juni 07:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En lugn natt i Östergötland. Ingen större händelse i Polisområdet.

05.54 Samtal om en brand i terräng i Häradstorp, Finspångs kommun. På platsen anträffas ett helt utbrunnet fordon och branden har spridit sig till terrängen. I skrivande stund oklar status och eventuell misstanke om brott.

Uppdatering 08.19

Branden har tydligen tagit sig på nytt och spridit sig. Polis på väg till platsen för samverkan med räddningstjänst. 

Uppdatering 10.28:

Branden är nu under kontroll och det är en yta av ca 500 x 300 meter som eldhärjats. Inga uppgifter om skadade personer och ingen ytterligare fara för bebyggelse i nuläget. Räddningstjänst kvarstannar under dagen för eftersläckning. 

Gällande fordonet som anträffades utbrunnen på platsen där branden startat har anmälts som stulen. Misstanke om att någon tänt eld på fordonet på platsen. Anmälan och förundersökning gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse genom brand inledd. Ingen misstänkt i nuläget.

 

06.31 Nygårdsvägen, Linköping. Ett fordon som kört in i ett träd. En kraftig kollision och föraren avförd i ambulans med okända skador. Föraren är en man i 65-årsåldern. Okänd anledning till olyckan. Ingen misstanke om brott.

Uppdatering 11.56:

Den man som skadades vid olyckan rapporteras av sjukvården som avliden under förmiddagen. Anhöriga underrättade och fortsatt ingen misstanke om brott. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.