Sök
Stäng Meny

26 juni 22:35, Skottlossning, Örebro

En skottlossning har ägt rum i Baronbackarna

Under måndagskvällen larmades polis ut till en adress i Örebro med anledning av att vittnen sett hur en gärningsperson skjutit mot en fastighet där två personer befann sig och därefter flytt från platsen på en elsparkcykel. 

Ingen person kom till skada vid händelsen. Två personer är uppsatta som målsägande i ärendet. En stor insats har pågått under natten i området kring den aktuella adressen. En teknisk undersökning har genomförts och flera personer har kontrollerats samt hörts av patrullerna. I nuläget är ingen gärningsperson gripen. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med skottlossningen samt eventuella vittnesuppgifter från Hedgatan, Holmen och Baronbacken. En uppgift som kan vara ointressant för den enskilde individen kan dock vara värdefull för polisen, låt oss göra den bedömningen. Tips lämnas på 114 14. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.