Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 07 juni 13:25

07 juni 09:19, Trafikolycka, Åtvidaberg

Buss i diket på riksväg 35 i höjd med Grebo.

08:26 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 35 i höjd med Grebo, Åtvidaberg, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en buss ha hamnat i diket. Fem personer ska initialt vara drabbade.

08:46 Polispatrull på plats.

09:04 En person ska vara fastklämd och mycket allvarligt skadad. Fem andra personer ska ha lindriga skador. Samtliga inblandade i olyckan ska vara vuxna personer enligt initiala uppgifter.

09:28 Bussen ska vara en dubbeldäckad linjebuss. Den ska ha kört av vägen, hamnat i diket och därefter lagt sig på sidan. En tungbärgare har beställts till platsen.

09:32 Polis assisterar räddningstjänst på plats samt hjälper till med trafikdirigering. 

09:46 En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik har inletts. Detta i syfte att utreda olyckan. Som alltid kan rubriceringen komma att ändras med tiden. Bussen kommer tas i beslag för en teknisk undersökning. 

10:20 En UAS (drönare) finns på plats i syfte att bland annat dokumentera olycksplatsen från ovan.

10:35 Den person som skadats mycket allvarligt i bussolyckan har förts med ambulans till sjukhus. Polis fortsätter arbetet med trafikdirigering samt förhör av övriga passagerare och eventuella vittnen. 

10:39 Polisen önskar komma i kontakt med en person som setts intill bussen men som avvikit. Polisen vill försäkra sig om att den personen är oskadd samt ta dennes vittnesuppgifter. Det ska röra sig om en kille i 20-årsåldern med svarta kläder, vita skor och keps. Kontakta 112. 

11:58 Bussen har nu bärgats från platsen och trafiken flyter på som vanligt. 

13:21 Den person som hade mycket allvarliga skador, en man i 65-årsåldern,  har avlidit. Närmast anhöriga har underrättats. 

13:24 En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts. Detta i syfte att utreda vad som hänt. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.