Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 08 juni 09:34

07 juni 19:08, Trafikolycka, personskada, Sigtuna

I Valsta är polisen på plats vid en olycka.

Poliserna som är på plats har talat om att det är många personer på plats, poliserna försöker få veta om och i så fall vad var och en av dessa har sett av olyckan.

I de initiala uppgifter som finns ska en gångtrafikant och fordonsförare vara inblandade i olyckan.

Uppdatering klockan 20:09
Personbilsföraren är gripen och han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till kroppsskada. Personbilen är tagen i beslag och ingår i utredningen. Gångtrafikanten och dennes föräldrar är omhändertagna av ambulanspersonal.

Uppdatering klockan 21:20
Polisens arbete på olycksplatsen är avslutat. Polisen kommer åka till det sjukhus som den skadade fördes till för att samla in information. Den man som greps kommer förhöras efter det kommer det fattas beslut om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

Uppdatering klockan 22:56
Den person som fördes till sjukhus var ingen gångtrafikant utan en pojke på 11 år som färdades på cykel. Han är avliden och hans anhöriga är underrättade. 

I och med det har polisen ändrat brottsrubriceringen vållande till kroppsskada till vållande till annans död.

Uppdatering den 8 juni klockan 09:30
Den misstänkte föraren har anhållits av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.