01 maj 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Sammanfattning av kvällen/natten Valborsmässoafton Göteborg: Det har varit mycket folk på krogarna, men det har inte skett några allvarligare incidenter. Polisen har funnits på plats i stadens centrala delar och arbetat trygghetsskapande för att upprätthålla en lugn stämning. Ett antal personer har under natten tagits omhand för fylleri.

 

01:50, Göteborg: I en lokal i Kortedala pågår en fest med ett hundratal personer. En kvinna larmar om att hennes man, som är i 35-årsåldern, har blivit misshandlad. Han blöder från huvudet, men är vaken och talbar. En anmälan om misshandel upprättas och mannen förs med ambulans till sjukhus. 

 

04:26, Kungälv: En gravid kvinna i 30-årsåldern blir misshandlad av sin sambo. Hon uppger att han har slagit henne i magen och hon blöder i ansiktet. Mannen, som också är i 30-årsåldern, grips misstänkt för misshandel.

 

05:05, Göteborg: Två personer har tagit sig in på Kaggeleds äldreboende. De uppmärksammas av personal som slår larm. Saker ligger utspridda inomhus och utanför byggnaden hittas en datorskärm. De misstänkta söks med hjälp av hund, men ingen person hittas. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas. Oklart om vad som blivit stulet.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.