01 maj 08:01, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

23:58 Polis larmades till Barnhemsgatan i Jönköping med anledning av att en inringare sett två personer rota i en container. När polis anlänt till platsen anträffades en person. En hundförare fortsatte spåra efter den andra misstänkta gärningspersonen och han anträffades i ett skogsparti ett stenkast därifrån. Båda männen i 40- respektive 50-årsåldern, greps misstänka för stöld. Det är oklart för polisens presstjänst vad stöldgodset ska ha bestått av. 

02:18 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 943 utanför Huskvarna, Jönköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha krockat med en älg. Totalt färdades fem personer i bilen och två av dem, en kvinna och en man i 25-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll, initialt lindrigt skadade. Älgen ska ha dött vid platsen och en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor med rådjur, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.