01 maj 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det ärende som sticker ut:

01:32 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Vifolkagatan i Mjölby med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en villa brinna och byggnaden ska vara övertänd. När polis anlänt till platsen hade de boende på adressen tagit sig ut. En person fick föras till sjukhus. Han var vaken och talbar men ådragit sig brännskador. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har skrivits. En kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, skadegörelse, viltolyckor, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.