Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 10 maj 14:51

10 maj 13:26, Arbetsplatsolycka, Karlsborg

Arbetsplatsolycka vid ammunitionstillverkning. En person skadad.

Det har skett en explosion på ett företag som tillverkar ammunition i Karlsborg. Företaget har utrymt hela fabriken efter eget beslut. Fabriken som tillverkar finkalibrig ammunition ligger på Fabriksgatan. 

En person har befunnit sig i byggnaden under tiden för händelsen, i nuläget finns ingen information om skadeläget. 

Polis är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Polisen har ännu inte fått tillgång till de aktuella lokalerna. En bedömning av säkerhetsriskerna måste först genomföras. Personal från försvarsmakten finns på plats för att understödja arbetet. Även Nationella bombskyddet (NBS) har informerats om händelsen. 

Det finns oklarheter kring hur explosionen gått till, det är troligen inte i själva tillverkningsprocessen som detta inträffat utan troligen i samband med underhållsarbete, och då som en ren olyckshändelse. Utredningen får visa om någon har begått något fel/brott. Polisen väntar fortfarande på att få tillgång till lokalerna. 

Den skadade, en man skall vara avförd i ambulans, allvarligt skadad. Skadebilden i övrigt oklar. Den skadade befann sig ensam i lokalen där explosionen inträffade. Övriga anställda på företaget är oskadda. 

Kl 14.45: Byggnaden spärras av. NBS har gjort bedömningen att de inte behövs på platsen. 

Kl 15.24: Avspärrningarna kommer att kvarstå under natten och en teknisk undersökning genomförs under morgondagen. Anmälan upprättas med rubricering arbetsplatsolycka. Polisen är klara på platsen för dagen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.