10 maj 15:34, Åldringsbrott, Eskilstuna

Nytt fall av åldringsbedrägeri i Eskilstuna

Polisen larmades under onsdagen till en förtvivlad äldre kvinna i Eskilstuna. Hon hade utsatts för ett bedrägeri och hade inte kunnat sova under natten.

En man hade besökt henne och på något vis falskt övertygat henne om att han representerade banken och skulle hämta hennes bankort, kod samt personliga smycken.

Dessa tjuvar är kunniga och övertygande i sin gärning och är inte lätta att stå emot. Brottsoffren upplever dessutom ofta, när de förstått vad som inträffat, stor skam. Detta trots att de själva inte gjort något fel.

Det kan inte nog påpekas att ingen bank arbetar på det här sättet och åker hem till kunder för att hämta bankkort eller tillhörigheter.

Polisen utreder detta som ett bedrägeri. Hör av dig till polisen om du vet något om mer om dessa bedrägerier eller om du själv drabbats.

Ett sätt att försvåra den här typen av brottslighet är att prata med anhöriga eller bekanta för att öka förståelsen om den ljusskygga verksamheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.