Sök
Stäng Meny

11 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Polisens prestalesperson är på plats.

22:54 Göteborg, grov stöld: Vid Masthuggstorgets spårvagnshållplats försöker en man rycka av en 30-årig man en guldkedja. Mannen kan lämna signalement, men gärningsmannen hittas inte. En anmälan om grov stöld upprättas.

23:18 Göteborg, försök till rån: En man stoppar två män i 20-årsåldern vid vid Skansen Kronan i Haga. Han håller fram ett föremål mot dem och säger att han vill ha tusen kronor. Därefter rotar han igenom deras fickor. 20-åringarna kan lämna signalement till polisen men ingen gärningsman hittas. En anmälan om rån upprättas. 

23:22, Göteborg, olaga hot: En kvinna i 25-årsldern larmar polis om att hon har blivit rånad vid Slottsskogsgatan. Det är väldigt stökigt på platsen och enligt uppgift ska det ha varit fyra killar som har hotat henne med kniv. En man och kvinna stoppas på Mariaplan, men enligt dem är det i stället den 25-åriga kvinnan som har dragit kniv mot dem. Detsamma vittnar ytterligare två personer om. Hon ska även ha sagt att hon vill ha pengar av dem. Det slutar med att en anmälan om grovt olaga hot skrivs mot den 25-åriga kvinnan. 

00:14: Strömstad, skadegörelse: Polis larmas om att en man setts krossa glas på ett kafé på Östra Klevgatan. Därefter ska han ha försökt bryta sig in i en affär i huset bredvid. Polis kommer till platsen och det skrivs en anmälan om skadegörelse. Ingen misstänkt gärningsman.

00:22 Munkedal, stöld: Vid länsväg 787 i Foss står två personer och slangar diesel ur en skogsmaskin. Personen som larmar har försökt blockera vägen med sin timmerbil, men de lyckas åka iväg i en bil utan registreringsskyltar. En man i 20-årsåldern grips och man söker den andra personen med hjälp av hundar och helikopter, dock utan resultat. Mobiltelefon, slangningsutrustning samt dunkar tas i beslag.

02:55, Skövde, olaga intrång: En boende på Henrik Gjutares gata larmar polisen om att det låter som att någon försöker bryta sig in i källarförrådet med hjälp av en kofot. När polis kommer till platsen påträffas två personer i källaren, en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern. Narkotika och en kofot påträffas och en anmälan skrivs mot mannen om ringa narkotikabrott innehav samt olaga intrång och anmälan om olaga intrång mot kvinnan.

03:15, Göteborg, bråk: På en hamburgerrestaurang på Avenyn är det stökigt. En man i 30-årsåldern går runt till yngre tjejer och säger att han vill köpa sex. Mannen omhändertas och avlägsnas från platsen enligt polislagen 13.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.