Sök
Stäng Meny

12 maj 05:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet hos polisen.

Kl 00.37 Göteborg, personrån
En man uppger att han blivit rånad av en av två gärningsman i området kring Södra vägen/heden. Inga kända kända fysiska skador på brottsoffret. En av de misstänkta kan gripas ganska omgående. Ytterligare en gärningsman grips något senare bl a efter sökning med hjälp av kamerabilder från övervakningskamera. De båda gripa är båda utländska medborgare. Inga ytterligare uppgifter kring hur rånet gått till.  

Kl 00.53, Vara, trafikbrott mm
Polisen får in uppgifter om att en personbil ska ha framförts vårdslöst i hög hastighet inom ett område för vägarbetet vid Naum. Vittnen kan sedan se hur bilen stannar och att två personer lämnar bilen springande. Bilen har då fått punktering. Polis tillkallas. 
När polis söker på platsen så hittar men två yngre killar, en av dem är 15 år den andra 19 år, den andra erkänner att han kört bilen. De uppger att de blivit jagade av en annan bil. Polisen kan även göra en kontroll av en annan bil där man även påträffar två yngre killar. I samband med detta anträffas även en sk soft airgun. Polisen har dock svårt att få fram vad som inträffat på platsen. Det går inte att utesluta att fler personer varit involverade. Det är även svårt att styrka vem som varit förare av fordon nummer två.  

Två anmälningar upprättas som för båda fordonen med rubricering grov vårdslöshet i trafik. En anmälan om smitning från trafikolycksplats. Utredningen får visa vad som inträffat på platsen. En av de yngre deltagarna körs hem till hans föräldrar. Den soft airgun som anträffats förverkas. Inga kända personskador.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.