13 maj 07:45, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

23:59 Polisen larmades till Germundsgatan i Eskilstuna med anledning av en brand. Det var ett sopkärl som brann. Ingen person skadades fysiskt. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Polis har fotodokumenterat platsen.

02:53 Polisen larmades till en adress i området Öster, Eskilstuna, med anledning av ett pågående stöldförsök. En gärningsperson hade noterats när denne försökte ha sönder ett lås till en elsparkcykel. Gärningspersonen ska ha blivit upptäckt av en person varpå gärningspersonen avbröt brottet och lämnade platsen. Polis har varit på plats men ingen gärningsperson har påträffats. Händelsen rubriceras som försök till stöld, det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.