Sök
Stäng Meny

13 maj 08:16, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:19 Trafikkontroll, Skellefteå
Vid en kontroll på Erikslid i Skellefteå utfärdas en ordningsbot (böter) på grund av hastighetsöverträdelse.

01:41 Misshandel, Umeå
Polis beordras till Umeå centrum med anledning av misshandel. Enligt initiala uppgifter har fyra män hotat och misshandlat en person. Männen lämnade därefter platsen. Inga misstänkta anträffas. Polis håller förhör och tar upp anmälan gällande misshandel och olaga hot. Det finns inga uppgifter om att personen som utsatts behöver uppsöka sjukvård.

02:06 Våld/hot mot tjänsteman, Umeå
Polis beordras till en krog i Umeå centrum där ordningsvakt gripit en stökig man. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Vid omhändertagandet gör han kraftigt motstånd och blir misstänkt för våldsamt motstånd.

03:02 Stöld, Umeå
Polis beordras till en adress Öst på stan i Umeå med anledning av misstänkt inbrott. I anslutning till detta kontrolleras tre personer och de har misstänkt stöldgods i sin ägo som tas i beslag. Anmälan om stöld ska upprättas.

03:22 Misshandel, Skellefteå
Samtal inkommer från en person om uppger att han och hans kompis blivit påhoppade av okända personer vid älven i centrala Skellefteå. Polis håller förhör och en anmälan gällande misshandel ska upprättas. Det finns inga uppgifter om att någon behövt uppsöka sjukvård.

04:52 Olaga intrång, Umeå
Polis beordras till en byggarbetsplats Väst på stan i Umeå med anledning av att obehöriga personer setts där. Ingen anträffas. Vittnesförhör hålls och en anmälan om olaga intrång ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.