13 maj 08:31, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, två personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:49 Brand, Luleå
Polis beordras till Måttsund med anledning om larm om brand i personbil. En anmälan om brand utan misstanke om brott ska upprättas.

02:10 Rattfylleri, Boden
Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor i Boden. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. En anmälan om ska upprättas. Körkortet omhändertas. Då föraren är minderårig kontaktas vårdnadshavare.

02:17 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Luleå. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. En anmälan om grovt rattfylleri ska upprättas.

02:19 Rattfylleri, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor i Malmberget. Misstanke om rattfylleri uppstår och provtagning utförs. En anmälan ska upprättas. Körkortet omhändertas. Då föraren är minderårig kontaktas vårdnadshavare.

03:22 Trafikbrott, Piteå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Piteå. Bilen är avställd och en ordningsbot (böter) utfärdas.

03:36 Rattfylleri, Piteå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Piteå. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika och provtagning utförs. Förhör hålls och anmälan ska upprättas.

05:01 Brand, Gällivare
Polis beordras till Hakkas med anledning av larm om brand i byggnad. Det är en villa som berörs. Polis har dokumenterat på platsen. Det finns i nuläget inga misstankar om brott.

En viltolycka i trakten av Långträsk, Piteå, har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Igår, fredag, klockan 19:58 inkommer larm om brand i ett flerfamiljshus på Hertsön i Luleå. Polis beordras till platsen och håller förhör och dokumenterar. Platsen spärras av och polisens tekniker ska dit senare. En anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet upprättas. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad eller misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.