13 maj 15:55, Rån, Stockholm

Tre gärningspersoner hotade till sig brottsoffrets mobiltelefon i närheten av Slussen.

Brottsoffret ringde till polisens kontaktcenter och berättade att han under eftermiddagen blev rånad i närheten av Slussen. 

Personalen på polisens kontaktcenter gjorde bedömningen att brottsoffret behövde träffa en polis istället för att de tog upp en anmälan via telefon.

Polispatrullen som träffade brottsoffret fick veta att det var vid närheten av tunnelbanestationen Slussen som tre män kom fram till honom. Männen hotade till sig hans mobiltelefon innan han fick lämna platsen.

Med hjälp av den beskrivningen som fanns kring de tre gärningspersonen sökte polisen efter männen. En patrull observerar tre män i höjd med Rackarbacken på Södermalm som stämde in på den beskrivningen. I samband med att de kontrollerades aktiverades en ljudande spårtjänst som gjorde att brottsoffrets telefon gav ifrån sig ett ljud. Den mobiltelefon som en av männen höll i handen gav ifrån sig ett ljud, mobiltelefon togs i beslag och ingår i utredningen angående rån.

De tre männen greps och är misstänkta för rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.