14 maj 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Under gårdagen kontaktar ambulansen polisen med anledning av att de är på ett sjukdomsfall, en man med hjärtstopp på en adress i Billingsfors. Omständigheter på platsen gör att vi inte kan utesluta att mannen kan ha blivit utsatt för ett brott. Mannen körs till sjukhus för vård och polisen inleder en förundersökning gällande försök till mord.  

20.31 Götene, mord alternativt dråp
Polis larmas till en mindre ort utanför Götene och på platsen anträffas en man avliden. I samband med att det varit bråk mellan mannen och en kvinna går en tredje person emellan och orsakar skador på mannen som avlider på platsen. Den tredje personen, en man grips på platsen och är numera anhållen misstänkt för mord alternativt dråp. 

21.17 Strömstad, grov våldtäkt mot barn
En ung flicka blir överfallen och våldtagen bakom ishallen Lionshov i Skee. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Polisen får signalementsuppgifter som gör att en ung kille hämtas till förhör och delges misstanke om grov våldtäkt mot barn. Han är numera anhållen av åklagare. Brottsplatsundersökningen  är klar och dörrknackning har genomförts i området. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.