15 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser.

20.53 Göteborg, grov misshandel
På Mårbackagatan har en man i 40-årsåldern blivit misshandlad av minst två andra män. Han ska ha blivit slagen i huvudet och på benen med någon form av järnrör eller liknande. Polispatrull körde honom till sjukhus för kontroll. Lite senare kunde en av de misstänkta, en man i 40-årsåldern, gripas misstänkt för grov misshandel. 

22.20 Lysekil, försök till mord
I en bostad i Lysekil har två bröder hamnat i bråk och den äldre, som är i 30-årsåldern, har fått flera blåmärken på halsen efter strypgrepp samt på armarna. Han ska inte ha behövt sjukhusvård. Den yngre, som är i 20-årsåldern, greps av polisen och i samband med gripandet blev han stökig och fick beläggas med handfängsel. Han misstänks för försök till mord samt våld mot tjänsteman och anhölls senare av åklagare.

23.34 Mellerud, drograttfylleri
På Verkstadsgatan stoppades en A-traktor för kontroll. Föraren, en 16-årig flicka, visade tecken på narkotikapåverkan och togs med för provtagning. Hon misstänks för drograttfylleri samt innehav av narkotika.

04.43 Borås, drograttfylleri m.m.
På riksväg 40 stoppades en bilist för kontroll efter att ha kört för fort. Föraren, en man i 45-årsåldern saknade körkort och visade tecken på narkotikapåverkan. Han togs med för provtagning och rapporterades för drograttfylleri, grov olovlig körning samt hastighetsöverträdelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.