Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 15 maj 08:43

15 maj 08:08, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

22:35 Polis och ambulans beordrades till Klockarpsvägen i Jönköping med anledning av en trafikolycka. En bilist ska ha kört ner i diket. När polis anlänt till platsen uppstod misstanke om drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med trafikolyckan. 

02:54 Polis och räddningstjänst beordrades till Sparvhöksgatan i Jönköping med anledning av en brand i ett träbord och en träbänk. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Det finns inga uppgifter om personskador och ingen misstänkt. 

03:22 Polis och väktare beordrades till en matbutik i Gislaved med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in genom huvudentrén. Det är oklart för polisens presstjänst vad stöldgodset ska ha bestått av. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

06:32 Polis larmades till länsväg 826 utanför Bodafors med anledning av en singelolycka. En bilist ska ha hamnat ute i terrängen och föraren klagade på smärta i ena handen. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren, en man i 25-årsåldern, fått följa med ambulans till sjukhus för en kontroll. Uppdatering: En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor med rådjur, trafikkontroller samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.