Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 15 maj 09:45

15 maj 08:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

22:19 Polis larmades till ett flerfamiljshus i Norrköping med anledning av att en person hört konstiga ljud i trapphuset och känt en lukt av bränt. När polis anlänt till platsen och genomfört en närmare undersökning upptäcktes saker som tyder på att en person försökt tända eld på en entrédörr. En man i 55-årsåldern, som befann sig i närheten, greps därefter misstänkt för försök till grov mordbrand. Under måndagsmorgonen har också mannen anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för försök till grov mordbrand. 

06:29 Polis och räddningstjänst beordrades till en fastighet i Skäggetorp, Linköping, med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det lukta rök från en lägenhet. Uppdatering: En plastlåda som stått på en varm spisplatta ska ha orsakat röken. Det finns inga uppgifter om personskador. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. En person som befann sig i bostaden, en man i 50-årsåldern, blev också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om drograttfylleri, trafikbrott, viltolyckor med rådjur och hjort, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.