16 maj 07:30, Sammanfattning natt, Örebro län

Natten har varit en mycket lugn i Örebro län. Nedan följer ett urval av händelser.

Örebro
00.27: En man i 25-årsåldern kontrolleras i centrala Örebro. Mannen påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

01.09: En mani 30-årsåldern kontrolleras och misstänks för stöld i centrala Örebro. Mannen misstänks ha tillgripit en elsparkcykel. Fordonet tas i beslag för att säkerställa målsägarens rätt. En anmälan stöld är även upprättad.

02.04: En man i 40-årsåldern kontrolleras på centrala väster i Örebro. Mannen framför en moped och vid kontrollen påvisar mannen tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Intill mannen anträffas ett cigarettpaket, i paketet anträffas en sk ”joint”. Mannen misstänks såldes för rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott/ ringa, eget bruk samt narkotikabrott/ innehav, ringa. Nycklarna tillhörande fordonet omhändertogs enligt polislagen, detta för att förhindra fortsatt brottslig färd.

Polispatruller har i övrigt ägna sig åt person samt fordonskontroller. Det har hanterats viltolyckor utan personskador. Det har också förekommit ärenden kring psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.