Sök
Stäng Meny

16 maj 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort nattsammanfattning av händelser efter kl. 22 igår kväll.

01.25 En polispatrull som observerar två personer på en adress i Ryd, Linköping. När dessa upptäcker att de är iakttagna av polis försöker de undkomma springandes men kan fångas in av poliserna på plats. Polisen gör  fynd på platsen som visar på att personerna har handskats med föremål som varit särskilt ägnade att framkalla anlagd brand. Båda männen i 18-årsåldern grips misstänkta för förberedelse till mordbrand. Platsen avspärrad samt bevakad inför teknisk undersökning.


01.27 E22 Söderköping. En anmälare som ringer polis om en händelse där ett bråk mellan personer eskalerat. En gärningsperson som följer efter en målsägande i bil. Polis lokaliserar fordonen och personerna och en man i 35-årsåldern grips misstänkt för grovt olaga hot alt. försök till grov misshandel. Ytterligare en kvinna i samma ålder gripen, efter utredningsåtgärder, misstänkt för grovt olaga hot.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.