17 maj 07:38, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:05 Olaga tvång, Luleå
Polis beordras till centrala Luleå med anledning av slagsmål. Det framkommer att en man, som är i 30-årsåldern, har klivit på en buss och tvingat busschauffören att köra till centrum. Där uppstår bråk med en ordningsvakt. Mannen fortsätter vara utåtagerande mot polisen. Mannen grips och anhålls senare av åklagare. Han misstänks för olaga tvång, hot och våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ofredande.

23:30 Misshandel, Övertorneå
Polis beordras till en adress i Övertorneå med anledning av misshandel. Två män, som är i 35-årsåldern, är inblandade och det ska upprättas en anmälan och en motanmälan gällande misshandel.

01:44 Rattfylleri, Piteå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Piteå. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Provtagning utförs och anmälan upprättas.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.