Sök
Stäng Meny

17 maj 14:28, Trafikkontroll, Haninge

Vid nykterhetskontrollen i Brandbergen medtogs en förare för fortsatt utredning angående rattfylleri.

Polisen hade trafikkontroll på Söderbyleden vid korsningen med Tvillingarnas gata. En av de förarna som kontrollerades mot sållningsinstrumentet för rattfylleri medtogs för fortsatt utredning. Detta eftersom hans utandningsprov i sållningsinstrumentet för rattfylleri gav positivt utslag.

I bevisinstrumentet för rattfylleri uppmättes hans alkoholhalt till 0.37 milligram per liter utandningsluft. Han är misstänkt för rattfylleri. Polisen har utrett detta enligt arbetssättet snabbare lagföring. I detta ärende, där föraren har erkänt, betyder det att han vet att åklagaren som högsta belopp kan skriva ut 100 dagsböter a 130 kronor samt 1 000 kronor i avgift till brottsofferfonden.

Polisen har omhändertagit förarens körkort och Transportstyrelsen kommer besluta om hans körkortsbehörighet ska återkallas eller inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.