Uppdaterad 18 maj 11:32

17 maj 16:05, Trafikhinder, Motala

Älgdrama i Motala

älgkalv.jpg

19:30 Flera inringare larmade polisen om att en älgko med kalv befann sig på Metallvägen i Motala. Det skulle bli komma att bli dramatiskt. Polisens patrull kom till platsen och avvisade kon. Hon vandrade bort från vägen och in i skogen men kvar blev kalven liggande på vägbanan i rondellen.

Nu var goda råd dyra, skulle detta drama kunna lösas?  Patrullen lyfte helt sonika in den otroligt söta älgkalven i patrullbilen. Där fick den ligga i ett stadigt konstapelknä, och så körde de till skogskanten där älgkalven lastades ur.       

-Vi ropade på älgkon som svarade och kom fram. Då lämnade vi kalven och backade undan. Dramat var över och mamma älg med kalv vandrade in i skogen och så var vi redo för nästa uppdrag.Det blev heller ingen orosanmälan eftersom vi kunde lämna tillbaka kalven till modern.

Polisen Martin och älgkalven kom väl överens. Fotograferade gjorde kollegan Melker.

UPPDATERING TORSDAG:

11:30 Älgkon rör sig åter på parkeringen vid Hökartorget. 

-           

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.