Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 maj 11:26

17 maj 23:52, Mord/dråp, försök, Stockholms län

Skottlossning i Rågsved, tre personer är skottskadade.

Personerna som ringer polisen uppger att flera skott har avlossats. Polis är på plats med ett stort antal resurser i Rågsved. 

Tre personer har anträffats allvarligt skadade. Livräddande åtgärder pågår av bland annat polispersonal. Polis fattade initialt beslut om att tunnelbanan inte fick stanna vid T-banestationen Rågsved, det beslutet är hävt.

Uppdatering den 18 maj klockan 01:07
Polisen har kontrollerat ett flertal personer i området, fyra personer har hämtats till förhör. 

Uppdatering klockan 04:45
En av de skjutna har avlidit av sina skador, anhöriga är underrättade.

En annan skottskadad har allvarliga skador, hans hälsotillstånd uppges vara stabilt. Den tredje målsäganden uppges ha lindriga skottskador. Alla målsägarna är runt 20 år.

Fem person är gripna för inblandning i ärendet som är rubricerat mord respektive försök till mord. 

Uppdatering klockan 07:30
De fem gripna har anhållits, misstänkta för mord samt försök till mord. 

Uppdatering klockan 11:20
Polisen har en förstärkt närvaro i området under torsdagen där det finns möjlighet för de som har gjort iakttagelser kring händelsen att prata med polisen.

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning kommer idag hålla medborgarkontoret öppet. Dessutom kommer förvaltningens stödpersoner, synliga med västar, arbeta trygghetsskapande i området.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.