Sök
Stäng Meny

18 maj 08:07, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:53 Trafikolycka, smitning, Örnsköldsvik
Polis beordras till Gimåt med anledning av en trafikolycka där en av bilförarna har lämnat platsen. Det finns inga uppgifter om personskador. En anmälan om trafikolycka om smitning ska upprättas.

01:01 Trafikbrott, Sundsvall
Polis kontrollerar en personbil i Inre Hamnen i Sundsvall. Föraren saknar körkort och misstänks för olovlig körning. Anmälan ska upprättas.

01:12 Skadegörelse, Sollefteå
Polis beordras till en adress i Sollefteå med anledning av skadegörelse. En ruta på en altandörr är trasig. Polis säkrar spår och ska upprätta en anmälan om skadegörelse.

01:57 Trafikbrott, Härnösand
Polis ska kontrollera en personbil i Härnösand, föraren springer från platsen men polis hinner ikapp. Föraren, en tonåring, misstänks för vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Vårdnadshavare kontaktas och anmälan ska upprättas.

03:10 Skadegörelse, Sollefteå
Polis beordras till en adress i Sollefteå med anledning av skadegörelse av fönsterrutor och krukor. Ingen misstänkt anträffas. En brottsplatsundersökning utförs och anmälan ska upprättas.

04:06 Skadegörelse, Sollefteå
Polis beordras till en adress i Sollefteå på grund av krossade rutor på en byggnad. En brottsplatsundersökning utförs och anmälan om skadegörelse ska upprättas.

04:29 Skadegörelse, Sollefteå
Polis beordras till en adress i Sollefteå med anledning av en krossad fönsterruta. En brottsplatsundersökning utförs och anmälan ska upprättas.

05:28 Stöld genom inbrott, Härnösand
Polis beordras till Geresta med anledning av inbrott i en föreningslokal. Det är oklart inledningsvis vad som eventuellt saknas. En anmälan ska upprättas.

Under gårdagen genomförs en husrannsakan i en bostad i Timrå kommun. Där anträffas misstänkt explosiva varor samt ett vapen. De tre män som befinner sig på adressen grips misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse alternativt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Åklagare beslutar senare om att anhålla dem. Det finns inte mer information att lämna nu. Ärendet leds av åklagare.

En viltolycka på E4 vid Bredsand har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.