18 maj 14:44, Räddningsinsats, Nacka

Sjöpolisen räddar en familj som ramlat i vattnet.

En familj om fyra personer fiskar i Nyckelviken när en av familjens pojkar i nedre tonåren halkar på en hal klippa och ramlar i vattnet utan att kunna ta sig upp. Hans pappa hoppar i vattnet för att hjälpa till, men inte heller han kan ta sig upp på den algbevuxna klippan. Strax efter glider även mamman i vattnet utan att kunna klättra tillbaka till land.
Den enda i familjen som är kvar på land är familjens andra son. 
Drunkningslarm går till räddningstjänsten, sjukvården och polisen. 
Av en tillfällighet befinner sig sjöpolisens båt på andra sidan sjön där den precis köra in i Djurgårdskanalen och kan därför snabbt ta sig till olycksplatsen.
Pojken som hamnade i vattnet har då till slut lyckats få fäste och har klättrat upp på klippan där han sitter och fryser, men både mamman och pappan är fortfarande kvar i vattnet och räddas ombord på sjöpolisens båt. 
Sjukvården möter upp vid en brygga och alla tre som varit i vattnet är nedkylda men mår annars bra och behöver inte medfölja till sjukhus.
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.