19 maj 07:52, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Örebro län.

01.05: En kvinna i 25-årsåldern kontrolleras i Örebro. Hon påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika varför beslut om provtagning inhämtas. Analys får utvisa om misstanke kvarstår. En anmälan gällande narkotikabrott/ ringa, eget bruk är upprättad av polispatrullen.

04.41: Polispatrull kontrollerar en bilist på Lv 207. Föraren en man i 30-årsåldern påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår. En anmälan gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott/ ringa, eget bruk upprättas. Polispatrullen inhämtas beslut om att beslag ta fordonsnyckel för att förhindra fortsatt färd. Mannens körkort omhändertas och polispatrullen upprättar en anmälan till socialtjänsten, en så kallad SOL 14§. En anmälan enligt SOL 14§ innebär att man misstänker att barn kan fara illa med anledning av som i detta fallet att en närstående/ vårdnadshavare har ett fortgående missbruk.

Det har förekommit flertalet ärenden kring psykisk ohälsa där polispatruller fått ingripa. Ett antal viltolyckor har också inträffat, inga personskador är inrapporterade. Det har även utförts ett stort antal person samt fordonskontroller inom PO-Örebro under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.