Sök
Stäng Meny

19 maj 12:41, Övrigt, Värmlands län

Polisen i lokalpolisområde Torsby kan nu meddela att ärendet där en förundersökning inleddes gällande vållande till annans död avslutas

Rättsmedicinalverket har arbetat väldigt noggrant med ärendet där en ung person i 20-årsåldern anträffades avliden i Hagfors och gjort de analyser som krävts för att kunna ta reda på vad det är för preparat som den avlidne intagit och för att kunna utreda ifall brott ligger bakom dödsfallet. De svar man nu har fått in från Rättsmedicinalverket visar att det inte längre finns anledning att anta att brott har begåtts.

Polismyndigheten har gjort det som går för att utröna ifall någon har bragt annan om livet, om någon har sålt det som i media kallas ”fulknark”, men det har inte gått att styrka. Förundersökningen läggs därför ned. Undersökningsfynden talar starkt för att dödsfallet orsakats av förgiftning med den narkotikaklassade substansen buprenorfin. Det har alltså rört sig om en oavsiktligt självförvållad överdos. Anhöriga är underrättade.

Ett stort antal förhör har hållits under utredningens gång, dels i detta ärende men även i ärenden som har drivits parallellt med detta.

Analyserna är ännu inte helt klara gällande de övriga fyra dödsfallen som inträffade i närtid med det som har utretts som vållande till annans död. Samtliga personer har dock avlidit av narkotiska preparat.

Vi hoppas att detta ger svar på de frågor som tidigare ställts och med tanke på anhöriga och vänner till de unga som så tragiskt avlidit önskar vi från Polismyndigheten att de får sörja i fred och landa i detta. I nuläget kan ingen mer information lämnas.

Frågor från media besvaras av talespersonerna Sophia Jiglind, 010- 567 10 71, samt Lars Hedelin, 010 – 563 67 15.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.